Onderwijs

Citymarketing en onderwijs

Regio Amersfoort heeft een relatief jonge én hoogopgeleide bevolking. Ook is er in Amersfoort tegenwoordig een universiteit is gevestigd (SOMT University) en het Utrecht Science Park ligt om de hoek. Citymarketing wordt ingezet om Amersfoorts talent in de spotlights te zetten en zo Regio Amersfoort meer het imago te geven van een regio waarin volop talent aanwezig is. Het binden van talent aan stad en regio Amersfoort, en het versterken van het imago van Amersfoort als plek waar talent kan ontluiken. Dat is één van de doelstellingen van Citymarketing Amersfoort. En wij denken dat onderwijs een hele belangrijke rol bij speelt. Daarom zoeken we ook daar graag de samenwerking op.

Amersfoort is Nationale Onderwijsstad 2020 én 2021

Vanwege corona konden veel activiteiten rondom Nationale Onderwijsstad helaas niet doorgaan, maar gelukkig mag Amersfoort de titel ‘Nationale Onderwijsstad’ daardoor nog een éxtra jaar dragen. Citymarketing draagt bij aan het uitdragen van deze titel, samen met de onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en het projectteam van de gemeente Amersfoort.

Samenwerking HU Amersfoort en Citymarketing Amersfoort

Amersfoort stad van onderwijs?! Amersfoort mag zich in 2020-2021 ‘Nationale Onderwijsstad’ noemen. De stad heeft uitstekend lager- en voorgezet onderwijs.

De laatste jaren is er met de komst van de Hogeschool Utrecht en de universitaire opleiding SOMT ook een groeiend aanbod hoger onderwijs. Citymarketing zoekt samenwerking op met het onderwijs, waaronder met de Hogeschool Utrecht in Amersfoort. Aan het woord: Hedzer Kooistra, docent Ondernemerschap & Retailmanagement.

"De waarde van de inbreng van Citymarketing Amersfoort in ons onderwijs is onbetaalbaar."

Amersfoort stad van onderwijs?! Studenten lokaal wegwijs maken en verbinden met Amersfoort is de kern van de succesvolle samenwerking tussen Citymarketing Amersfoort en de Hogeschool Utrecht. Een aantal jaren geleden liep ik binnen bij onze achterburen, in het in Mondriaan motief geklede pand van Citymarketing Amersfoort. De kennismaking monde uit in een jarenlange samenwerking waar elkaar helpen vorm kreeg langs het positioneren van Amersfoort als Onderwijsstad. De waarde van de inbreng van Citymarketing Amersfoort in ons onderwijs is onbetaalbaar. Over de jaren verzorgde Citymarketing Amersfoort diverse gastcolleges, nam het deel als jurylid en partner van diverse podia waarop onze studenten konden presenteren. Hedzer Kooistra Docent Ondernemerschap & Retailmanagement Hogeschool Utrecht

We hebben nog veel meer gedaan in 2020!

Op de volgende pagina lees je meer over Citymarketing Amersfoort en Amersfoort Business.