Kennis delen

Samenwerken zorgt voor successen!

Citymarketing Amersfoort is ervan overtuigd dat je samen verder komt dan alleen. Door van elkaar te leren en kennis te delen kun je je ontwikkelen en groeien. Daarom deelt Citymarketing haar marketingkennis graag met anderen. Onder andere met binnenstadondernemers en partners uit de onderwijs- en cultuursector. Met deze gedeelde marketingkennis zetten we Amersfoort samen nóg beter op de kaart.

Growth Hacking Amersfoort: round 2! Samen leren over online marketing

Om de samenwerking te bevorderen én van elkaar te leren, heeft Citymarketing in 2019 het initiatief genomen voor ‘Growth Hacking Amersfoort’. In oktober 2020 was het tijd voor round 2! In dit traject deelt online marketinggoeroe Martin van Kranenburg samen met Citymarketing Amersfoort kennis met de marketeers van onze samenwerkingspartners uit de cultuursector. Door de opgedane kennis direct toe te passen en de bevindingen te delen, leren de deelnemers ook veel van elkaar. Deelnemers: Scholen in de Kunst, De Lieve Vrouw, KOSMIK, Holland Opera, Bibliotheek Eemland, Flint, Kunsthal KAdE, Mondriaanhuis, Flehite, Kultlab en Bookthat033.nl.

"Het succes achter Growth Hacking Amersfoort is samenwerken en leren van elkaar."

Het begon met een kop koffie en resulteerde in een succesvol traject om meer te leren over online marketing. Eind 2019 is een leertraject opgepakt voor de marketeers van de cultuursector in de stad. In vijf bijeenkomsten werd veel geleerd over de vindbaarheid van je website, de gebruiksvriendelijkheid, conversie, sociale media en neuromarketing. De organisatie was elke keer perfect geregeld door Citymarketing Amersfoort. Er werd ook een besloten chatgroep aangemaakt die nu nog steeds actief is. Citymarketing Amersfoort neemt kennis delen niet alleen serieus, ze faciliteren ook de ondernemers in de stad om het te gaan doen. En alleen door te doen ga je leren! Kennis over online marketing is in deze tijd cruciaal. Martin van Kranenburg Docent en online transitie coach

Kennis-sessies door Citymarketing Amersfoort

Kennis delen. Eén van de speerpunten van Citymarketing Amersfoort. In dit nieuwe traject geven verschillende medewerkers van Citymarketing ‘webinars’ over online marketing onderwerpen zoals Facebook & Instagram en Google Analytics. Dit traject bestaat in eerste instantie uit drie sessies, waarbij evenementorganisatoren én toeristische organisaties in Amersfoort zijn uitgenodigd. Naast het online marketing aspect is ook de verbinding met elkaar een speerpunt. Samen zetten we Amersfoort nóg beter op de kaart! Na een eerste kennismakingssessie met elkaar werd het tijd om de inhoud in te duiken. Zo heeft Alexander Smeenk een presentatie gehouden over Facebook & Instagram en Ilse Visscher over Google Analytics. Deelnemers: VVV Amersfoort, De Katoendrukkerij in de Volmolen, De Mannenzaal, Gilde Amersfoort, Bachdag Amersfoort, De Stad Speelt, Dias Latinos / Events & Media, Rabobank Amersfoort Jazz / First Floor Productions, Stichting Topsport Amersfoort, iaMeventz en De Observant.

Afscheid Alexander Smeenk

Persoonlijk bericht, geschreven door Alexander Smeenk

Mijn tijd bij Citymarketing Amersfoort zit er bijna op! Eind december ga ik uit dienst. Bijna 4 jaar lang heb ik met veel overtuiging en enthousiasme gewerkt om ‘mijn’ Amersfoort nóg beter op de kaart te zetten. Nu is het voor mij tijd om alles op een rijtje te zetten en na te denken over de volgende stap die ik wil gaan zetten in mijn loopbaan. Ik wil waarschijnlijk niet verder als échte online marketeer, maar ik wil wel heel graag iets doen waarbij ik met mensen kan werken en mensen kan helpen. Samenwerken, coachen, coördineren, organiseren, dat zijn dingen die ik graag doe en de laatste jaren het liefst deed bij Citymarketing. Ik ben benieuwd waar mij dat gaat brengen. Ondanks dat ik het lastig en jammer vind om weg te gaan bij Citymarketing, heb ik ook veel zin om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik heb de afgelopen 3,5 jaar met zoveel mensen plezierig samengewerkt, bij deze wil ik iedereen daarvoor bedanken. En helemaal de leuke collega’s waarmee ik Amersfoort op de kaart mocht zetten! P.S. Het is gelijk een afscheid van ons mooie kantoorpand, wat wij als Citymarketing eind december helaas moeten verlaten.

We hebben nog veel meer gedaan in 2020!

Op de volgende pagina lees je meer over Citymarketing Amersfoort en onze initiatieven.