Initiatieven

Zeg het voort, Shop Amersfoort!

Citymarketing Amersfoort lanceert ShopAmersfoort.nl. Een perfecte timing zo vlak voor de feestdagen! In één overzicht vind je op het platform de leukste Amersfoort-cadeaus. Shop Amersfoort is ontwikkeld om Amersfoortse ondernemers te steunen én Amersfoortse producten onder de aandacht te brengen in de regio. Met producten als Rondje Amersfoort Likorettes, Het Amersfoortse Ganzenbord en Alberts Streetwear is er voor elk wat wils. Alle cadeaus van onze stad op één plek.

Citymarketing Amersfoort

lanceert ShopAmersfoort.nl

Vakantie vieren in Amersfoort? Zeker weten!

Citymarketing Amersfoort heeft met de campagne ‘Vakantie in Amersfoort’ (www.vakantieinamersfoort.nl) een alternatief geboden voor vakanties in het buitenland. Waarom niet naar Amersfoort? Genoeg om van te genieten! Met een serie blogs op Visit Amersfoort heeft Citymarketing mensen geïnspireerd om een bezoek aan Amersfoort te brengen. Veel blogs en video’s zijn in samenwerking met onze partners ontstaan, zoals binnenstadondernemers, culturele & toeristische organisaties en een aantal hotels in Amersfoort. Er zijn meer dan 1.8 miljoen Nederlanders met de campagne bereikt.

Samenwerking met verschillende tophotels

Citymarketing heeft voor de campagne ‘Vakantie in Amersfoort’, de samenwerking opgezocht met verschillende tophotels uit de stad. Citytrippers die een weekendje naar Amersfoort boekten via onze website, konden een gratis Amersfoort-tas bij geselecteerde hotels ophalen. De deelnemende partijen waren: Stadshotel Lange Jan, scheepshotel Vita Nova, Logement De Gaaper en Mercure Hotel Amersfoort.

Onze stad en inwoners in de spotlight met de Citymarketing Fotoshoot

In september heeft Citymarketing een fotoshoot georganiseerd, met onze prachtige stad in de spotlight. De beelden zijn gemaakt door fotograaf Marisa Broekhuizen en videograaf Renger van Esveld. Dertig modellen hebben voor de camera’s gestaan. De meesten daarvan zijn geboren en getogen Amersfoorters. Het doel? Aan iedereen laten zien hoe mooi en karakteristiek Amersfoort is. De foto’s en het videomateriaal worden gebruikt voor alle kanalen van Tijd voor Amersfoort en Visit Amersfoort. Bezoek onze websites en bekijk het geweldige eindresultaat!

Amersfoort schitterde op WeTransfer

Amersfoort schitterde op prachtige wallpapers van de populaire website WeTransfer.com. Met een adembenemende foto van ongetwijfeld het bekendste huis in Amersfoort: het huis Cohen met de paarse ruitjes. Ook de buitengewoon fraaie foto’s van de Monnikendam en de Koppelpoort onderbouwden dat Amersfoort, de meest fotogenieke stad van Nederland is! De prachtige wallpapers waren tot eind februari te bewonderen.

Citymarketing Amersfoort is continu bezig om Amersfoort op de kaart te zetten bij het grotere publiek. Eén van de dingen die we daar actief voor doen, is het creëren van unieke blogs. Regelmatig brengen we dan ook een bezoek aan onze Amersfoortse partners, om op de hoogte te blijven van wat er speelt en om ideeën op te doen voor het schrijven van blogs. In 2020 hebben we maar liefst 49 blogs online gezet op Visit Amersfoort, die op een speelse manier inspelen op de diverse thema’s binnen onze stad. Wat je je hierbij kunt voorstellen? Een serie blogs over shoppen, eten & drinken, kunst & cultuur en activiteiten in Amersfoort. Het beeldmateriaal maken we vaak zelf. Zo schreef Citymarketeer Mylena onlangs een blog over haar bezoek aan het Mondriaanhuis, met eigen geschoten beelden. We schrijven graag over nieuwe tentoonstellingen en activiteiten binnen onze stad, omdat we dit kunnen promoten bij het (Amersfoortse) publiek. In samenwerking met Kunsthal KAdE heeft Citymarketing Amersfoort afgelopen jaar de tentoonstellingen Tell Me Your Story en This Is America | Art USA Today onder anderen met zelfgeschreven blogs gepromoot. We mochten een kijkje nemen vóór de officiële opening en dit delen met onze volgers.

Een kijkje in de keuken bij Citymarketing Amersfoort: het maken van blogs

We hebben nog veel meer gedaan in 2020!

Op de volgende pagina lees je meer over Citymarketing Amersfoort en de media.