Binnenstad

Ondersteuning van binnenstad-ondernemers: campagne #Support033

Citymarketing bundelt initiatieven van ondernemers op de website www.support033.nl. Hier verzamelen we, samen met onze gastbloggers, alle mooie initiatieven van Amersfoortse ondernemers en instellingen. Van de beste afhaaladresjes en ‘koffie’s to go’, tot de gaafste online activiteiten en mooiste natuurgebieden. Zo bieden wij kansen om van Amersfoort te genieten en tegelijkertijd de lokale ondernemers te ondersteunen. Hoe valt Support033 op? Bij de toegangswegen van de stad zijn verschillende banners en reclameborden te vinden. Het rood, wit en zwart valt goed op in het Amersfoorts straatbeeld. En natuurlijk kom je Support033 ook tegen in de online kanalen van Citymarketing Amersfoort, zoals op Facebook en op Instagram. Je kunt Support033 ook tegen komen in de krant, bijvoorbeeld in De Stad Amersfoort. Zo laten we zo veel mogelijk mensen zien wat zij kunnen doen voor hun lokale ondernemers.

"Citymarketing onmisbare schakel voor de binnenstad!"

Citymarketing is een krachtige en proactieve organisatie, die niet alleen campagnematig de juiste snaar weet te raken, maar ook vanuit het moment snel kan schakelen. De coronacrisis heeft dit alleen maar zichtbaarder gemaakt. Als Centrummanager van de binnenstad zijn er met het team van Citymarketing korte lijnen, informeren we de binnenstadondernemers met actieve content en wordt samen nagedacht over de promotie van het hart van Amersfoort. Citymarketing zet daarmee de binnenstad op de kaart bij de huidige en toekomstige bezoekers van de stad. Een onmisbare schakel, die partijen verbindt en aanzet tot samenwerking; iets om te koesteren als infrastructuur van de stad! Maikel Gijzen Centrummanager Binnenstad Amersfoort

Workshop ‘Ondernemen in tijden van corona’ voor (binnenstad)ondernemers

In april, tijdens de eerste coronagolf, heeft Citymarketing een workshop ‘online marketing in tijden van én na corona’ georganiseerd voor (binnenstad)ondernemers. We deelden tips over (online) marketing en strategie en beantwoorden de vraag hoe je aanwezig kan blijven op social media om je bereik en zichtbaarheid te verhogen.

Citymarketing en de binnenstad van Amersfoort

De binnenstad van Amersfoort vervult een centrumfunctie voor ruim 300.000 inwoners op het gebied van horeca, retail en cultuur voor zowel inwoners van Amersfoort als inwoners van regio Amersfoort. Dagelijks ontmoeten vele inwoners elkaar in het centrum én is het een toeristische bestemming voor nationale en internationale toeristen. 2020 is vanwege corona een uitzonderingsjaar (zie campagne Support033), maar normaal gesproken willen we zoveel mogelijk bezoekers naar de binnenstad van Amersfoort trekken, die hierheen komen om te winkelen, horeca ta bezoeken, de stad te verkennen, cultuur snuiven, of een combinatie hiervan. Hiervoor is het noodzakelijk dat wij als Citymarketing Amersfoort op continue wijze de (activiteiten, winkels, horeca, culturele partijen, attracties/festivals, acties van ondernemers etc.) binnenstad van Amersfoort promoot richting verschillende doelgroepen via onze kanalen. We werken samen met partijen zoals: - Binnenstadondernemers inclusief ondernemers Eemkwartier - Toeristische partners Amersfoort - Ondernemersvereniging Binnenstad Amersfoort (OBA) - Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Amersfoort - Centrummanager Maikel Gijzen We nemen actief deel aan de 2 maandelijkse vergadering voor actieve ondernemers. Belangrijk nieuws communiceren we via onze speciale twee wekelijkse nieuwsbrief richting binnenstad ondernemers en culturele & toeristische instellingen in Amersfoort.

"De betrokkenheid van Citymarketing bij de stad is groot en zij weten zowel inwoners als bezoekers te enthousiasmeren om een bezoek te brengen aan Amersfoort!"

Je weet: als het in de nieuwsbrief staat van Citymarketing Amersfoort, dan zijn veel Amersfoorters op de hoogte van je event! Vanuit De Nieuwe Stad melden wij regelmatig nieuwtjes en activiteiten. Citymarketing denkt mee, hoe en via welke kanalen dit het beste verspreid kan worden. De betrokkenheid van Citymarketing bij de stad is groot en zij weten zowel inwoners als bezoekers met de juiste toon, via vlotte berichten te enthousiasmeren om een bezoek te brengen aan (activiteiten in) Amersfoort. Marike de Meester Gebiedsmanager De Nieuwe Stad

We hebben nog veel meer gedaan in 2020!

Op de volgende pagina lees je meer over Citymarketing Amersfoort en het onderwijs.