Koningsdag

De Koning vierde zijn verjaardag met zijn familie in Amersfoort.
Wat was het een mooie dag!

Koningsdag

De Koning vierde zijn verjaardag met zijn familie in Amersfoort.
Wat was het een mooie dag!

Citymarketing werkte rond Koningsdag intensief samen met Gemeente Amersfoort. Zo werkten we mee aan content voor de website en berichten voor op sociale media en promootten we het feest volop.

Aandacht vooraf

Al ver voor Koningsdag zorgde het bezoek van de Koning voor extra aandacht. Zo werd er bij de bekendmaking van het programma verslag gedaan door onder meer Hart van Nederland, NOS, RTV Utrecht en 5 Uur Live. Aan dit laatste programma leverde Citymarketing beelden van Amersfoort die op de achtergrond getoond werden, terwijl burgemeester Lucas Bolsius en poppenspeler Leo Petersen vertelden over het programma. Ook was de stad al lang van te voren volgehangen met speciale Koningsdagversiering.

De dag zelf

De dag zelf was één groot feest. Amersfoort kreeg volop de kans zich te presenteren aan de Koninklijke Familie. Langs de route stonden 45.000 mensen en naar de televisie-uitzending keken liefst 2,4 miljoen mensen. Koning Willem-Alexander liet weten: “Ik kom graag vaker terug.”


De Koning en zijn familie liepen een route van de Mariënhof naar het Eemplein. Op deze route ontmoetten zij een groot aantal Amersfoorters die het verhaal van de stad en regio vertelden. Daarbij waren er optredens van onder meer zanger Wudstik, de CliniClowns, poppenspeler Leo Petersen, zangeres Marie Fiselier, rapper Ginger, Holland Opera, de kunstenaars van ATM Model Art, de dansende Special Kids van Studio Pauline, rapper Diggy Dex en een groot aantal ‘dieren’ uit Dierenpark Amersfoort. Ook speelde de Koninklijke Familie mee in een regioquiz.

Na afloop

Citymarketing heeft onder haar partners gepeild hoe zij Koningsdag hebben ervaren. Zij bleken hierover overwegend positief te zijn. In de zomermaanden konden de toeristische organisaties in Amersfoort meer bezoekers verwelkomen.

Aftermovie

Een mooi en zeer geslaagd feest kan natuurlijk niet zonder een aftermovie. Bekijk 'Wij, Amersfoort!' in 2 minuten en 24 seconden.

Johan van Oldenbarnevelt

Als geboortestad van Johan van Oldenbarnevelt, was er in Amersfoort in 2019 veel te doen om te herdenken dat deze grote staatsman 400 jaar geleden overleed. Uiteraard kwam dit aan bod tijdens Koningsdag, waar het Koninklijk gezelschap een jonge Johan ontmoette. Maar ook gedurende de rest van het jaar waren er veel activiteiten in het teken van Johan van Oldenbarnevelt die door Citymarketing werden gepromoot.

Vooruitblik naar 2020:
75 jaar vrijheid, La Vuelta Holanda en Onderwijsstad