Amersfoort in de media

In 2019 stond Amersfoort veelvuldig in de kijker met publicaties in o.a. SPOOR, Discover Benelux, Zoover, Belgische kranten, Los Traveleros, NU.nl, AD, NRC, Lonely Planet, recreatiekranten, ANWB, BIG-nieuws, OnderNamen & Glossy Vesting Finance.

Amersfoort in de media

In 2019 stond Amersfoort veelvuldig in de kijker met publicaties in o.a. SPOOR, Discover Benelux, Zoover, Belgische kranten, Los Traveleros, NU.nl, AD, NRC, Lonely Planet, recreatiekranten, ANWB, BIG-nieuws, OnderNamen & Glossy Vesting Finance.

Enkele voorbeelden van publicaties waar we aan meewerkten:

‘Kei van een stad’ Amersfoort in SPOOR

Eind november ontvingen abonnementhouders bij NS het magazine SPOOR met daarin een artikel van vijf pagina’s over Amersfoort. Citymarketing werkte mee aan deze publicatie. Ook stond in hetzelfde magazine een artikel van vier pagina’s over Landgoed Den Treek-Henschoten.


Het artikel met de titel ‘Amersfoort: Kei van een stad’ kon worden gelezen door meer dan 1,3 miljoen abonnees.

Amersfoort in Discover Benelux in-flight magazine

Wie in november met KLM, Air France, British Airways en Luxair vloog, kon aan boord een artikel over Amersfoort lezen. Citymarketing werkte mee aan een publicatie van het in-flight magazine Discover Benelux door hun journalist te koppelen aan Koen Overeem van Rock City Brewing, met wie we eerder al een video hadden gemaakt.


De gedrukte versie van het magazine heeft een gemiddeld bereik van 240.000 personen, terwijl met de digitale versie van het artikel gemiddeld 145.000 personen worden bereikt.

Amersfoortpromotie in relatiemagazine van Vesting Finance

In 2017 vestigde het bedrijf Vesting Finance zich in het Stationsgebied van Amersfoort. Vanuit vijf vestingen verspreid over Nederland kwamen ongeveer 600 medewerkers in Amersfoort te werken. Dit jaar besloot het bedrijf een glossy magazine voor haar medewerkers en relaties te maken. Citymarketing werd gevraagd om beeld en tekst over Amersfoort aan te leveren.

OnderNamen: Bouwen aan een sterk merk Amersfoort

Citymarketing Regio Amersfoort werd opgericht in 2010, op het dieptepunt van de toenmalige kredietcrisis. De huizenmarkt zat in het slop, nieuwbouwprojecten werden stopgezet en veel kantoor- en bedrijfspanden kwamen leeg te staan. Hoe heeft Citymarketing daarop ingespeeld, en wat is haar rol anno 2019, nu er juist een krapte op de woningmarkt is? ‘Ons citymarketingbeleid is er een van de lange termijn: wij willen samen met alle partners ervoor zorgen dat ook in de nabije toekomst regio Amersfoort één van de meest aantrekkelijke regio’s is om in te leven.’

Amersfoort in de kranten

Citymarketing Amersfoort schrijft wekelijks een volledige redactiepagina voor regio Amersfoort.

Lonely Planet: ‘Ontdek veelzijdig Amersfoort’

Lonely Planet Magazine heeft een vier pagina’s tellend artikel over Amersfoort gepubliceerd. In deze maart-editie ontdekt de lezer onze fotogenieke stad. Citymarketing Amersfoort heeft het blad mooie plekken en routes getipt, welke ondersteund worden met prachtige foto’s.


In het magazine lees je over de geschiedenis van Amersfoort, waaronder Amersfoorts bekende zonen Mondriaan & Van Wittel. Maar je leest ook over De Nieuwe Stad en de natuur rondom de stad. 

Muurhuizen, musea & moderne architectuur

Publicatie in glossy tijdschrift Hollands Glorie met een oplage van 35.000 exemplaren.

Blijf de media goed in de gaten houden

...want in 2020 zal Amersfoort weer in veel media te vinden zijn!