Amersfoort erfgoedstad

2018 was het Europees Jaar van het Erfgoed. Amersfoort haakte daar op aan door haar erfgoed dit jaar extra in de spotlights te zetten. Hieronder volgen een aantal hoogtepunten.

Amersfoort erfgoedstad

2018 was het Europees Jaar van het Erfgoed. Stichting Citymarketing Regio Amersfoort haakte daarop aan door erfgoed dit jaar extra in de spotlights te zetten. Hieronder volgen een aantal hoogtepunten.

Testimonials met ondernemers in erfgoed

Amersfoort is een bolwerk van bedrijvigheid in de erfgoedsector. We maakten daarom artikelen met de directeuren van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Nationaal Restauratiefonds over hoe het is om vanuit Amersfoort te opereren.

Publicatie in MONUMENTAAL

We brachten de Amersfoortse bedrijvigheid in de erfgoedsector onder de aandacht van het tijdschrift MONUMENTAAL. Het magazine publiceerde, met medewerking van Susan Lammers (Rijksdienst Cultureel Erfgoed), Kees-Jan Dosker (Nationaal Restauratiefonds) en Flip van de Burgt (Van de Burgt & Strooij), een uitgebreid artikel over ‘Erfgoedbolwerk’ Amersfoort en maakte hiervan zelfs de coverstory.

Nationaal Monumenten-congres

Eén van de congressen die in 2018 in Amersfoort heeft plaatsgevonden, was het Nationaal Monumentencongres. Citymarketing hielp de organisatie met promotie. Ook werd de gelegenheid aangegrepen om bij de aanwezige erfgoedprofessionals het ondernemersklimaat van Amersfoort en de bedrijvigheid in de erfgoedsector onder de aandacht te brengen, onder meer door een speciale brochure.

Jazz Heritage Walks

Rabobank Amersfoort Jazz kwam met een mooi initiatief waarbij bezoekers een rondleiding langs diverse erfgoedlocaties werd aangeboden. Wij hielpen de organisatie met de marketing en promotie.

Amersfoort genomineerd voor BNG Bank Erfgoedprijs 2019

Amersfoort is één van de vier genomineerden voor de BNG Bank Erfgoedprijs, die op 28 maart 2019 voor de negende keer wordt uitgereikt aan de ‘beste erfgoed-gemeente’ van Nederland. De prijs gaat naar een gemeente die op inspirerende wijze met zijn erfgoed omgaat en als voorbeeld kan dienen voor anderen.

Vooruitblik naar 2019: Koningsdag

Het Jaar van het Europees Erfgoed is voorbij: 2019 staat in het teken van de komst van de Koninklijke Familie. De Koning viert zijn verjaardag  op 27 april namelijk in Amersfoort! Het is een geweldige kans om regio Amersfoort van haar beste kant te laten zien. Op het moment van schrijven zijn we bezig met het opzetten van de website en andere communicatiemiddelen. Zoals burgemeester Lucas Bolsius zegt: "Deze regio, de dorpen en de stad hebben alles in huis om de Koninklijke familie een geweldige dag te bieden. Ik weet zeker dat wij dit fantastisch met elkaar kunnen doen."